torstai 7. kesäkuuta 2012

Toronto Island

Palasin lempiurheilulajini pariin eilen, kun otimme autotallista ikivanhat maastomankelit käyttöön. Liikennettä ja liikenteen seassa pyöräilyä havainnoituani suostuin kiltisti verhoilemaan pehkoni kauniilla vintagekypärällä suoraan kasarilta. Pyöräilimme noin viisi kilometriä rantaan, josta hyppäsimme pyörinemme saarelle vievään lauttaan. Lautan hinta oli sangen kohtuullinen, sillä meno-paluu maksoi seitsemän dollaria.

Toronto Island on kaupungin edustalla sijaitseva saari, jonka länsipuolella on lähinnä Pohjois-Amerikan lentoja varten lentokenttä, Ontario-järven puoleisella rannalla laajat biitsit sekä itäpuolella asuinalueita. Pyörät osoittautuivat nappivalinnaksi. Aluksi sääkin suosi ja ihmettelimme ääneen, miksemme ottaneet uimakamppeita mukaan. Vähitellen säärouva muutti mielensä ja näytti meille vetisen perseensä. Harvassa paikassa sataa niin isoja ja kastelevia pisaroita. Kun sade ei näyttänyt hellittävän ja taivaanrannassa vilahti salama tai pari, lopetimme saaren kiertelyn ja palasimme takaisin mantereelle.

Ennen paluuta ehdimme hyvin tsekata rannat ja syödä hieman eväitä. Kävimme myös osin kaupungin ylläpitämällä Far enough farmilla, jonka tulevaisuus on kesän jälkeen vaakalaudalla, koska rahoitus lopetetaan. Torontossa on toinenkin vastaava maatila, joka viljelee pienessä mittakaavassa ja pitää monipuolisesti erilaisia eläimiä. Farmien tarkoitus on tarjota kaupunkilaisille mahdollisuus säilyttää kosketus maaseutuun, kotieläimiin ja parantaa käsitystä siitä, mistä ruoka tulee. Toivottavasti kaupunki jatkaa toiminnan tukemista ja Far enough farmin eläimet saavat asua kotonaan. Toronto Islandilla on farmin lisäksi pieni huvipuisto lapsille. 

Paluumatka lauttasatamasta kotiin oli pitkä. Pyöräilimme ensin Queen streetille aterioimaan Lellun kehumaan vietnamilaiseen syöttölään (virallinen arvio: erittäin maukasta ja erilaista. Note to self: opettele syömään puikoilla).  Jätimme pyörät läheiselle kujalle, jonka toisella puolella oli runsaasti leiriytyneitä teinejä - ainoa selitys, minkä keksin, oli Justin Bieberin sunnuntainen (?) vierailu paikallisen MTV:n studioon, johon ilmeisesti tullaan ottamaan rajallinen määrä yleisöä. Voi voi voi voi. 

Mankeloimme kotiin Toronton yliopistokampuksen kautta. Osa yliopistorakennuksista on vanhan linnan näköisiä, osa aivan käsittämätöntä avantgardea tai suoraan Tähtien sodasta. Loppumatkasta satoi jo rempseästi, joten oli pakko pysähtyä karkkikauppaan - löysin suolaista salmiakkia, how cool is that! Yhdeksän tai kymmenen tunnin yöunien jälkeen taidan jättää yötyöläisen nukkumaan ja lähden itse aamulenkille läheiselle puistoalueelle. Tämän mantereen ruokavalio vaatii vastapainoksi jotain keventävää :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti