lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kulttuurielämykset, osa 463

Toivun parhaillaan eilisistä bileistä, joissa pääsin tutustumaan paikalliseen korkeakoulubiletykseen. Lellun kazakstanilaisella kaverilla oli tuparit, house warming -partyt, ja menimme tietenkin tutustumaan juoma- ja hengailukulttuuriin puhtaasti antropologisessa mielessä. Bileet olivat mielenkiintoiset: porukka oli avointa ja tuli juttelemaan rohkeasti - täällä kukaan ei ole "se ulkomaalainen tyyppi", sillä oikeastaan kaikkien juuret ovat jossain muualla kuin Kanadassa. Keskustelun kantavana teemana oli vittuilu. Kaikki yrittivät hauskuuttaa toisiaan olemalla erittäin pisteliäitä ja onnistuin itsekin lohkaisemaan pari nasevaa. Tilanne oli todellinen haaste kielitaidolle ja huomasin heti valtavia aukkoja kulttuurisessa tietämyksessäni. Opin myös, että "oh snap" on tosi förbi juttu jostain ysäriltä. Bileet olivat hauskat ja oli mielenkiintoista nähdä, millaista tosi tuhmaa ja ilkeää small talkia porukka heittää täällä.

Ennen bileitä kävimme katsomassa Toronton vanhaa panimoaluetta, jossa kuvataan paljon Hollywood-elokuvia. Kiersimme pari mielenkiintoista galleriaa, joista toisen taide oli tehty pelkästään rubikinkuutioista. Menimme ennen auringonlaskua käymään myös Fort Yorkissa, joka on vanha torontolainen linnoitusalue ja modernin kaupungin syntypaikka. Täällä on parhaillaan käynnissä Luminato-festarit, joihin kuuluu erilaisia tapahtumia, esimerkiksi juuri Encampment. Fort York oli täytetty kahdella sadalla valkoisella teltalla, joiden sisällä oli erilaisia taistelukentästä inspiroituneita taideteoksia. Osa taiteesta oli alleviivaavampaa, osa enemmän kiasmakamaa. Inspiraatiota oli haettu esimerkiksi sotasankareista, alkuperäiskansojen osallistumisesta, sodan ja kuoleman tematiikasta ja sotien aikana käydystä kirjeenvaihdosta. 

Telttoihin oli jännittävää käydä kurkkaamassa ja osaa taideteoksista yleisö täydensi esimerkiksi kirjoittamalla. Illan pimetessä kaikkiin telttoihin sytytettiin valot. Pidin näyttelystä tosi paljon ja kiinnostuin Pohjois-Amerikan historiasta - eurooppalaiset tuntuvat aina syyttävän amerikkalaisia heikosta historiantuntemuksesta, mutta tilanne on sama myös toisin päin. Ei muuta kuin opiskelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti