torstai 14. kesäkuuta 2012

New York, New York!

New York oli hektinen, kaunis ja sateinen. Kävimme seikkailemassa keskuspuistossa ja American museum of natural historyssa, joka taitaa sisältää maailman isoimman dinoluukokoelman ja yhtä sun toista muutakin mielenkiintoista. Budjettitietoisina matkailijoina jätimme kalliit Empire State building ja Top of the rock -näköalat käymättä - jälkimmäinen olisi ollut hieman edullisempi, mutta pilvisenä ja sateisena päivänä näkymä ei varmasti olisi vastannut odotuksia. Sen sijaan matkasimme ilmaislautalla Staten Islandille ja bongasimme matkalla Vapaudenpatsaan lähietäisyydeltä ja vilaukselta myös Brooklyn bridgen (siis sen, jolla Miranda ja Steve menivät takaisin yhteen). Jälleen säästyi kymmeniä dollareita! Manhattanilla oli helppo suunnistaa kävellen ja kulkea metrolla, joten kuljimme yhteen jos toiseenkin suuntaan: Little Italyssä söimme kakkuöverit pekaanipiiraalla ja pähkinävoijuustokakulla, China town tarjosi halvat kertsisadetakit ja Greenwich village Carrien kotihoodimaiset näkymät. Times Square ja Rockefeller plaza ja upea, vanha Public Library sattuivat myös reitille.

Parasta Manhattania on kuitenkin ylivoimainen Broadway. Satuimme iltapäivästä ensimmäistä kertaa Times Squarelle, jossa myytiin hirveässä hulinassa illan näytösten ylijäämälippuja puoleen hintaan. Pakkohan se oli poistaa liput legendaariseen Chigagoon ja elämys oli uskomaton. Iirun opetuksia, vol 8328: jos menet New Yorkiin, älä missaa Broadwayta. Useissa musikaaleissa voi bongailla eturivin näyttelijöitä, sillä esimerkiksi Cruisen Tomppa ja Zeta-Jonesin Catherine harrastavat musikaaleja rahakkaimpien töiden lomassa. Nyt suosittelisin tähtiä vilisevää Rock of Ages -musikaalia, johon itse emme onnistuneet lippuja saamaan.  

New Yorkissa yövyimme Hostel International Ny:ssä, joka oli mukiinmenevä hostelli ja dormit olivat siistejä. Olen kuullut kehuja myös Loft Hostellista, jonka suolaisehkoon 40 dollarin dormiyöhintaan sisältyisi myös perusaamiainen. HI-hostellissa aamiainen olisi pitänyt ostaa erikseen. 

New Yorkista hyppäsimme jälleen yöbussiin ja jäimme aikaisin seuraavana aamuna pois Buffalossa. Yksi tuttava oli suositellut dineriä Buffalon kampuksella, joten ostimme päiväliput paikallisliikenteeseen ja lähdimme dinerimetsälle. Kurkkaus kampukselle ei ollut hassumpi kokemus ja Amy's place oli mahtava - banaanipannaria vaahterasiirapilla valeltuna, seitania, paistettuja perunoita ja kananmunia sekä ruhtinaallisen paljon kahvia. Kyllä, Amy's pelasti reissuni valtavalla vegemättöarsenaalillaan. Nam!


Buffalo on kaupunki Niagara Fallsien lähellä, joten aamiaisen jälkeen lähdimme luovimaan kohti luonnonnähtävyyttä. Paikkaa ei voi sanoin kuvailla, mutta vinkkinä mainittakoon, että poikkeuksellisesti amerikkalaiset ovat hoitaneet oman tonttinsa hyvin: putouksia voi katsella useista paikoista puistoalueella. Kanadan puolella katsomapaikkoja on hiton paljon huonommin ja rantaviiva on kalustettu sirkuksilla, planet hollywood -paskalla ja neonvaloissa välkkyvillä kasinoilla. Hyi! Niagaralla on paljon matkailijoille suunnattua tekemistä, erilaisia kalliita Maid of the mist -risteilyjä ja putousten alla voi käydä hiipparoimassa maksettuaan törkeän ylihinnan sadeasusta. Jälleen kerran rahoistaan tarkka matkaaja säästää moisissa kiskuriaktiviteeteissa ja käy esimerkiksi tuusaamassa rahansa periamerikkalaisessa outlet-ostoskeskuksessa tovin bussimatkan päässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti