sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Reissusuunnittelua

Reissu lähenee, joten reissufiiliksen nostattamiseksi aion hieman valottaa suunnitelmaani. Ensimmäisenä virallisena kesälomapäivänäni (lue: työttömyyspäivänäni) 4.6. lennähdän Helsingistä Torontoon. Lentoaika on noin yhdeksän tuntia ja aikaeron vuoksi olen perillä samana iltana. Torontossa aion hengailla noin viikon ja teen mahdollisesti pienen reissun Ottawaan. Kanadan puolella reissu sijoittuu siis Ontarioon, joka on melko suomimainen osavaltio suurten järvien alueella. Jos olen erittäin ponnekas ja aikaansaava, saatan piipahtaa Montrealissa, joka on jo vuoristoisempaa, ja myös ranskankielisempää, seutua Quebeckin osavaltiossa. Ystäväni mukaan säät ovat olleet ilmastolle tyypillisiä eli mukavan lämmintä pitäisi olla. 

Toronton maamerkki, 553 m.


Teemme lyhyen piipahduksen Yhdysvaltoihin 10.6. jälkeen - taitamme matkaa legendaarisella Greyhoundilla Torontosta Buffalon ja Syracusen kautta Isoon Omenaan. Olen koettanut saada sohvasurffauspaikkaa hostellien petipunkkiepidemian pelottelemana, mutta haaveeksi taitaa jäädä ja vaihtoehdoksi jää maksaa mannaryynejä paskasta dormipaikasta. New Yorkissa pitää tsekata ehdottomasti maamerkit: Brooklynin silta, Vapauden patsas, Empire State Building ja se upea kirjasto, jossa Carrie oli menossa naimisiin Mr. Bigin kanssa. Taidan myös piipahtaa luonnonhistorian museossa, jonka sanotaan olevan maailman cooleimpia. 

Brooklyn bridge


New Yorkista matka taittuu takaisin yöbussilla, mutta tarkoitus olisi jäädä Buffalossa Jenkkien puolella pois edullisten ostosten toivossa - kuulemani mukaan Kanadan hintataso on naapurimaahan verrattuna korkea. Ehkä periamerikkalainen outlet mall on muutenkin must-kohde :) Buffalo kiinnostaa tietenkin myös Niagaran putousten vuoksi. Putoukset ovat kahden maan rajalla. Putousten lisäksi alueella on viinitarhoja, joiden tuotteiden taso lienee välttämätöntä käydä toteamassa.

Niagaran putouksetEi kommentteja:

Lähetä kommentti