keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Aktiivisuuspaissaan

Sijainti: Pohjoinen jyrkanne, Varkala, Kerala. 
Fiilis: Hiekkainen, suomuinen, iloinen

Niinpa se on talle kaksikolle kaynyt, etta reissu on kaantynyt vahvasti ehtoopuolelle. Olemme viimeisen viikon kunniaksi kompensoineet haikeita fiiliksia tekemalla kaikenlaisia juttuja, mista haaveilimme Suomessa ennen matkaa. Kochissa kaynnistelty seikkailu- ja kokemusmoodi on ollut paalla myos etelampana. Tana aamuna Pesonen pestautui paikallisen kalastajan kansimieheksi - palkkaa tosin maksoi kansimies eika tyonantaja... Pienella sijoituksella keralalainen kalastajapari, Stalin(kylla, mies sanoi todella nimekseen Stalin ja muistutti myos ulkonaoltaan etaisesti julmaa Josef-kaimaansa) ja Denis,  suostuivat ottamaan suomalaisen kalastusinnostelijan mukaansa aamureissulleen. 

Pesosen kalareissu (2 hloa)
1 meri
1 pienehko puuvene pikkuruisine moottoreineen
1 Pesonen
1 mukava, diktaattorin mukaan nimetty paikallinen kalastajaheppu
2-3 perholitkaa
3-4 litraa onnea 

Aluksi Pesonen oli litkojensa ja siimojensa kanssa hieman solmussa, mutta loppua kohti homma alkoi jo sujua paremmin. Pesosen saaliiksi joutui 20-30 lailaa, joista kukin oli saavuttanut ainakin 100 gramman elopainon. Paikallisten asiantuntijoiden mukaan saalis oli niukka. Yokalassa kuulemma olisi mahdollisuus kunnon vonkaleisiin (ja ne miekkakalat ja barracudat ja muut hullut kalat ovat oikeasti 30-kiloisia!). Vaikka ennen reissua tavoitteeksi asetettu viiden kilon white snapper jaikin mereen elelemaan, oli kokemus erittain hauska ja mielenkiintoinen. Iiru ja Pesonen suosittelee kalastusreissuja kaikille kanssamatkaajille!

Silla aikaa, kun parivaljakkomme y-kromosomi machoili suomukylkimetsalla, paatti lady Iiru lahtea hemmoteltavaksi Eekun mainostamaan ayurvediseen tissihierontaan. Paikka naytti hienolta ja hieronnan kuvaus kuullosti upealta, mutta lopputulos ei taysin tyydyttanyt kriittista asiakasta. Nuori, "haili professonal, haili professonal" hierojatar otti aamun kunniaksi omia lomia ja jatti harskisti vartin maksetusta tyoajastaan kayttamatta. Kaiken kukkuraksi superoljyisen maitovalaan piti kysya saippuaa suihkunsa kylkiaiseksi useita kertoja. Se siita lampimasta yrttikylvysta. Ayurvedista hierontaeksperimenttia voisimme kuvailla muutamalla sanalla: oljyinen, oljyinen, alaston, oljyinen. 

Bongatut elaimet, vol 3
  • Norsu (temppelissa, kiltti)
  • Norsu (moottoritiella, kiltti)
  • Muurahaiskarhu (kiltti)
  • Toinen iso hamahakki (ilkea, kuollut)
  • Pienia muurahaisia repuissa ja huoneissa (ilkeita)
  • Kolibri (kiltti)
  • Kuningaskalastaja (kiltti)
  • Laila-kala (kiltti)
  • Lepakkoja (kiltteja)
  • Tunnistamattomia lintuja (ilkeita ja kiltteja)
  • Lisaa apinoita (ihan ihania)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti