keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Esivalmisteluja vol. 2

Matkakuumetta on liikkeellä ja se on tarttuvaa. Rokotukset rokottavat pankkitiliä ja listoja rakastavana ihmisenä Iiru on ehtinyt panna muistiin matka-apteekkihankinnat, hygiostokset ja muut tarvekalut. Lisäksi kotoisa to do -lista tuntuu loputtomalta. Uskomatonta, mikä määrä asiapapereita pienen mittakaavankin reppureissulle täytyy varmuuden vuoksi kopioida, skannata ja jäljentää. 

Yksi parhaista viimeaikaisista hankinnoistamme on ehdottomasti reissukirjallisuuden aatelinen, Lonely Planet India. 1200-sivuinen järkäle on ajantasainen ja tarpeellinen ja soveltuu hyvin kotoisaan, jokailtaiseen matkahehkutteluun. Puoli vuotta sitten alkanut hindi-innostus on karvan verran laantumaan päin, sillä oma kieli tuntuu taipuvan huonosti 35 erilaiseen konsonanttiin. Onneksi on juutuub! Siellä ystävällistä, punjabikorosteista hinglishiä pakiseva herra opettaa kaikille kuuntelijoille selkeästi yhden kotikielensä perusteita. Alueilla, joilla matkustamme, puhutaan toki runsaasti muitakin kieliä, esimerkiksi Keralassa malayalamia. Hindi ja englanti kuitenkin yhdistävät valtavan valtion ihmisiä, joskin englannin taitajia on vähemmän. Namaste!

Reissu alkaa tuntua nyt todellisemmalta kuin koskaan. Lähes vuoden aktiivinen suunnittelu on kantanut hedelmää: turha inistä Merikulmassa nihilismiä pursuten - maailman näkeminen on mahdollista, jos sitä vain tarpeeksi haluaa. Reissu on palkinto Iirun yli viiden vuoden opinnoista yliopistossa. Purkissa on muutakin kuin tonnikalaa!

Kuva: www.jokisaari.net
Vijayanagaran rauniot Hampissa
Unescon maailmanperintökohde 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti