tiistai 12. lokakuuta 2010

Esivalmisteluja

Kahden kuukauden päästä olemme matkalla. Reissun esivalmistelut l. panikointi, uhkakuvien maalaileminen ja ajoittainen ryhdistäytyminen ovat alkaneet rytmittää arkeamme. Pitää rimpautella Ystävällisen terveydenhuoltosäätiön rokotusinfoihin, vertailla vakuutuksia, tehdä riskiarvioita ja väitellä aasialaisten nettivarausjärjestelmien kanssa. 

Viime päivien polttava kysymys on ollut, hankimmeko Japanin aivokuume -rokotteen.  Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että hätävarjeluun erikoistuneet reissuruunat, Iiru ja Pesonen, ruiskitaan upouudella Japanese Encephalitis-vasta-aineella kaksi kertaa ennen matkaa. Vaaka on siis kallistunut kirjaimellisesti kalliimpaan vaihtoehtoon. Yksi rokoteannos maksaa noin 120 euroa. Japanin aivokuumerokotetta suositellaan matkailijoille, jotka oleskelevat Etelä-Intian maaseudulla touko-joulukuussa pidempiä aikoja. Tauti on melko harvinainen, mutta pahimmat tartuntatapaukset ovat tappavia ja harmittavan useat hengissä selvinneetkin nauttivat vihannestason aivotoiminnasta loppuelämänsä. Riski on tympeä, varsinkin, kun vitsauksen voi lahjoittaa ensimmäinen vastaantullut inisijäfaunan edustaja. 

Saimme rokotusinfosta myös malarialääkereseptit. Kolmesta Goan ja Karnatakan alueella tehoavasta valmisteesta valitsimme edullisimman, doksisykliinin. Kyseessä on antibiootti, joka hieman tympeästi tuhoaa erittäin tarpeellista suolistoflooraa - mutta koska tällä reissulla emme pelkää jallajallaa, toivotamme kaikki ripulit, oksennustaudit ja giardia-loiset tervetulleeksi eliminoimalla omat suolistosotilaamme. Toiseksi edullisimman hintaluokan malarialääke Lariam ei ehkä psyykkisten sivuvaikutustensa vuoksi sovellu paniikkihäiriöiselle jäsenellemme. Malarialääkkeiden syömistä emme aio missään nimessä skipata, älkääkä tehkö niin tekään jos noilla alueilla liikutte. Martina ja Esko ovat ääliöitä, koska matkustavat Kolumbiaan lapsensa kanssa ilman estolääkitystä! Malaria on pirullinen tauti, johon kuolee vuosittain jopa kaksi miljoonaa ihmistä maailmassa. Erityisesti Pohjois-Goalla on vuosittain runsaasti vakavia malariatartuntoja. Netin keskustelupalstoilla vallitsee mielestämme liian lepsu estolääkityskanta. Reissusta ei kukaan halua tuoda tuliaiseksi malariaa. 
Lääke- ja rokotusasioiden lisäksi Iiru ja Pesonen on viime aikoina keskittynyt muihinkin reissusähläyksiin. Varasimme lennon Intian eteläkärjestä, Thiruvananthapuramista takaisin Mumbaihin paria päivää ennen paluulentoa ja ostimme ensimmäiset junaliput pois Mumbain kaupunkihelvetistä. Intiassa junamatkustus on koko kansan huvia ja junalippuja voi olla vaikea saada erityisesti suosituimmille reiteille. Saavumme maahan juuri lomasesongin aikoihin, joten junaliput oli viisainta varata ekaa siirtymää varten etukäteen. Junalipuissa ei pröystäilty - luokka on perinteinen sleeper, joka koostuu kuuden laverin loosseista. Kahden hengen matka Mumbaista Thivimiin maksoi yhteensä noin kahdeksan euroa. Asiaan perehtymättömille tiedoksi, että junassa voi odottaa möhkyävänsä noin kymmenestä kahteentoista tuntia. 

Kuten sanottu, reissu herättää pelkoa, kauhua, järkytystä ja ahdistusta. Ennen kaikkea se kuitenkin lietsoo seikkailunhalua, vapaudenkaipuuta, onnellisuutta ja vahvaa tunnetta selviämisestä. Palataan, kaksi kuukautta on lyhyt aika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti