lauantai 16. heinäkuuta 2011

Brač

Hoitelemme Split-traumaa kolmatta paivaa taalla Bračilla. Tanne paasi katevasti lautalla ja valitsimme kahdesta satamakaupungista pienemman, Bolin, vaikka eras herra analysoi meidat Splitin satamassa Supetar-ihmisiksi. Supetar saaren suurin kaupunki, Bol pienenpieni lomakaupunki. Emme ole katuneet valintaa, silla ekan paivan Zlatni rat -rantsureissun jalkeen tajusimme vuokrata maastopyorat ja lahtea etsiskelemaan privaatimpia snorklailumestoja. Ylamakimankelointi 35 asteessa on muuten hyvaa urheilua, mutta huolellista nesteytysta ei saa laiminlyoda. Takaisinpain viilettaminen on aina sen arvoista!

Paivat ovat kuluneet juurikin nain, uiskennellen, snorklaten ja rantsussa korttia latkien. Meidan majapaikka on tallainen kotimajoitus kolmihenkisen, nuoren perheen luona. Jos matkaatte Bolille, annan mielellani Villa Kikin yhteystiedot. Talo on viehattava ja jos yksinaisyys yllattaa, saa aina seuraa perheen 4-vuotiaasta tyttaresta. Han jakelee ystavallisia suukkoja ja jaynailee minka ehtii! Huone on siisti ja meilla on oma vessa ja lapparikin kaytossa. Ilmastointi kruunaa majoituselamyksen Splitin kuumimmista kuumimman trooppisen hostellin jalkeen. Sanoisin, etta paikka on kohtuuhintainen, parikymppia per perse per yo. Ilmeisesti olemme nk. toivottuja vieraita, silla talonvakea nayttaa hieman kyllastyttavan heidan vuokraamissaan kokokampissa asustavat laumat keski-ikaisia partyboyta.

Huomenna alkaa meidan reissun toka siirtyma, koska aiomme lahtea aamunkoitteessa kohti Korćulaa, joka on saari samassa laanissa, missa etelakarjen helmi, Dubrovnik, sijaitsee. Saapa nahda, mihin sita taas paatyy. Voikaa hyvin!

1 kommentti: